Alcarràs Bioproductors

Alcarràs Bioproductors SAT és un destacat exemple de l’impuls de la bioeconomia a Catalunya. Es tracta d’una Societat Agrària de Transformació (SAT) composta per 150 famílies ramaderes amb 600 granges del sector porcí i boví a la comarca del Segrià. Aquesta entitat treballa activament per aconseguir la revalorització dels recursos biològics renovables, partint de subproductes agrícoles i ramaders i promovent solucions innovadores.

Actualment, Alcarràs Bioproductors opera una planta de compostatge on transforma les deixalles ramaderes i restes vegetals en compost ecològic d’alta qualitat. A més, es troba en procés d’implementació una planta de biogàs per a la producció d’energia (electricitat i biogàs) i de productes fertilitzants orgànics en forma sòlida i líquida. Aquesta visió integral de la revalorització dels recursos biològics és fonamental per a obtenir una economia més sostenible i circular.

Alcarràs Bioproductors avança amb el suport dels serveis facilitats per Bioboost, amb els que li brinda assistència legal en els tràmits administratius, orientació en els nous models de negoci (com l’ús de biometà com a combustible alternatiu per a tractors o l’expansió del mercat de la fertilització orgànica) i la definició del model de governança del biopoligon del qual són propietaris.

Gràcies a aquest suport, Alcarràs Bioproductors SAT avança de manera més ràpida cap a la consolidació dels nous negocis, aprofitant els recursos biològics i involucrant-se en la bioeconomia de Catalunya.

Butlletí

Subscriviu-vos al nostre butlletí per estar al dia amb les últimes novetats i informació!