Recursos externs, una sel·lecció de projectes i pàgines web centrats en la bioeconomia.

Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU)

Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) és una associació de 2.000 milions d’euros entre la Unió Europea i el Bio-based Industries Consortium (BIC) que finança projectes que afavoreixin les indústries circulars competitives de base biològica a Europa.

HOOP Project

El projecte HOOP dóna suport a 8 ciutats i regions model en el desenvolupament d’iniciatives d’ample abast d’economia circular urbana que es centraran en la producció de productes bio-basats a partir de bioresidus urbans i aigües residuals. El Hub de l’Economia Circular Urbana HOOP crearà una plataforma en línia per fomentar l’intercanvi de coneixements i la replicació a les ciutats i regions d’Europa. HOOP proporcionarà Assistència al Desenvolupament de Projectes (PDA) a Albano-Laziale (Itàlia), Almere (Països Baixos), Bergen (Noruega), Kuopio (Finlàndia), Münster (Alemanya), Múrcia (Espanya), Gran Porto (Portugal) i Macedònia Occidental (Grècia).

SPRING – Italian Circular Bioeconomy Cluster

El Clúster Tecnològic italià de “Bioeconomia Circular” SPRING – Processos i Recursos Sostenibles per a la Innovació i el Creixement Nacional – té l’objectiu de desencadenar el desenvolupament de les indústries de base biològica a Itàlia, mitjançant un enfocament holístic de la innovació, dirigit a revitalitzar la química italiana en nom de sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

World BioEconomy Forum

El World BioEconomy Forum és una plataforma global per actors de la bioeconomia circular per compartir idees i promoure solucions de base biológica, incloent biorecursos, biotecnologia i bioecologia.

RESOURCE – Financing Circular Economy in Aragon

Assistència al desenvolupament de projectes regionals per a l’adopció d’una economia circular aragonesa. El projecte RESOURCE estudiarà les oportunitats de finançament privat necessàries en projectes circulars i facilitarà el desenvolupament d’aquests projectes mitjançant el desenvolupament de nous serveis d’assistència al desenvolupament de projectes (PDA, Project Development Assistance).

Definite CCRI

Reduint la distància entre els projectes d’economia circular i els inversors. DEFINITE-CCRI reuneix projectes circulars d’alt impacte amb institucions financeres per impulsar la transició cap a una economia circular. Proporciona assistència en el desenvolupament dels projectes i orientació als desenvolupadors de projectes d’economia circular per augmentar les possibilitats d’èxit en l’atracció d’inversions

RuralBioup

L’objectiu principal de RuralBioUp és recolzar els innovadors per a escalar solucions bio-basades inclusives i de petita escala en àrees rurals. Establiran 9 hubs regionals en 6 països de la UE.

Bioeconomy Ventures

BioeconomyVentures té com a objectiu crear un ecosistema emprenedor dins del sector de la indústria basada en la biologia, oferint serveis de suport, intermediació i xarxes de contactes als actors rellevants.

Biocircular cities

El projecte BIOCIRCULARCITIES tenia com a objectiu desbloquejar el potencial de l’economia circular dels corrents de residus bio-basats no explotats i impulsar la transició verda i sostenible. Aquesta transició cap a una bioeconomia circular requereix conciliar la legislació, la gestió de residus, la circularitat i la bioeconomia. Va finalitzar el 2023.

InvestCEC

El projecte InvestCEC desenvoluparà un model replicable per a la implementació de projectes d’economia circular en ciutats i regions. L’eficàcia del model es provarà a Klagenfurt am Wörthersee (Àustria).

Circular Invest

Donant forma a la propera generació de projectes d’economia circular preparats per a la inversió. La seva missió és recolzar els promotors de projectes proporcionant el suport necessari per desenvolupar projectes d’economia circular preparats per a la inversió a escala local i regional.

DECISO

El projecte DECISO, finançat per la UE, donarà suport a serveis que indueixin projectes d’inversió per al desenvolupament de solucions d’economia circular a escala local i regional en regions d’Alemanya, Portugal i Grècia. El projecte implementarà l’aproximació DECISO en diversos contextos per a produir directrius que puguin facilitar la replicabilitat de les iniciatives, considerant factors tècnics, econòmics, legislatius i socials determinants.

Butlletí

Subscriviu-vos al nostre butlletí per estar al dia amb les últimes novetats i informació!