BioBoost visita el projecte de Bioeconomia d’Alcarràs Bioproductors SAT

El passat mes de juny, Alcarràs Bioproductors va inaugurar una planta de compostatge, un projecte impulsat pel Pla estratègic de transformació econòmica de les terres de Lleida, Pirineu i l’Aran i el Patronat de Promoció Econòmica, que va suposar una inversió privada d’1,5M€. La capacitat productiva de la planta de compostatge és de 27.375 T/any (75 T/dia) de dejeccions ramaderes i restes vegetals.

La voluntat d’Alcarràs Bioproductors és incrementar les tones de fems a tractar, ampliant la superfície pavimentada de la planta de compostatge. i passant a tractar 67.000 T/any (183,56 T/dia), per tal de poder gestionar correctament les quantitats a compostar.

A més, tenen pensat ubicar-hi una planta de biogàs, una instal·lació on es barregen els diferents tipus de dejeccions ramaderes (purins, fems…) que contenen matèria orgànica, i es realitza una digestió anaeròbia controlada, obtenint biogàs i una biomassa digerida que serà tractada i aplicada als camps com a biofertilitzant.

Alcarràs Bioproductors SAT està format per 150 famílies de ramaders d’aquesta població i son referents al territori. Des de BioBoost estem molt contents de poder treballar de forma conjunta.

Butlletí

Subscriviu-vos al nostre butlletí per estar al dia amb les últimes novetats i informació!