Explorant les oportunitats de la bioeconomia a Dinamarca

Explorant les oportunitats de la Bioeconomia a Dinamarca

L’equip de Bioboost ha tingut l’oportunitat de participar en una missió tècnica a Dinamarca, una experiència que ha resultat ser una font d’inspiració i aprenentatge. Aquesta missió, organitzada per ACCIÓ, la Diputació de Lleida i la Cambra de Comerç de Lleida en col·laboració amb el BioHub Cat, tenia com a objectiu explorar l’ecosistema de valorització de subproductes agrícoles, ramaders i agroindustrials, i poder-lo replicar a Catalunya. A continuació, resumim les etapes més rellevants missió:

Dia 1:

La primera parada va ser a Food Nation Denmark, una associació públic-privada sense ànim de lucre que ofereix informació vital sobre l’agricultura i el sector alimentari danès. Com a punt d’entrada per als negocis internacionals, aquesta entitat juga un paper essencial en la col·laboració entre agricultors, academia, indústria, govern i consumidors per assolir l’ambiciós objectiu de neutralitat climàtica abans del 2050.

La segona parada va ser a Biogas Danmark, una organització que engloba tota la cadena de valor del biogàs, des de la producció fins a l’ús d’aquest recurs renovable i sostenible. La seva missió és una solució als reptes mediambientals relacionats amb els residus orgànics.

La tercera parada ens va portar al Danish Technological Institute (DTI), un centre d’investigació i desenvolupament dedicat a promoure l’aplicació de tecnologies avançades per a un desenvolupament sostenible i l’economia circular.

Dia 2:

El segon dia va ser marcat per la visita a The Confederation of Danish Industry (DI), la major organització empresarial de Dinamarca, que treballa per millorar la regulació empresarial a nivell local i internacional i ha establert DI Bio per impulsar solucions basades en la biotecnologia i l’economia circular.

La segona parada va ser a ARGO, una empresa de gestió de residus que transforma els residus en recursos i promou l’economia circular. Hem après sobre les seves col·laboracions amb empreses industrials i les seves estratègies per a la gestió de residus biològics.

La tercera parada va ser a Gemidan A/S, una empresa que es dedica a la recuperació de recursos i promou una economia circular mitjançant la gestió de residus orgànics.

Dia 3:

El tercer dia va començar amb una visita a Nature Energy, una empresa líder en la producció de biogàs a partir de residus alimentaris i fems. Nature Energy contribueix de manera significativa a la reducció d’emissions de CO2 i impulsa l’ús de gas verd en el sector del transport.

La segona parada va ser a Agro Food Park, un ecosistema empresarial dedicat al sector agrícola i alimentari, que fomenta la innovació i la col·laboració entre empreses i institucions de coneixement.

La tercera parada va ser a AU Foulum, part de la Aarhus University, un centre de recerca que aborda àmplies àrees relacionades amb l’alimentació i l’agricultura.

Dia 4:

L’últim dia vam tenir l’oportunitat de visitar GreenLab Skive Biogas, un parc energètic circular que promou la transició cap a una economia més sostenible a través de la simbiosi energètica. GreenLab també és un centre d’investigació nacional per a l’energia verda.

Amb aquesta visita, es va tancar amb èxit la missió de Bioboost a Dinamarca. Aquesta setmana plena d’inspiració, aprenentatge i intercanvi de coneixements ha brindat noves perspectives i idees per a les iniciatives de bioeconomia a Catalunya. Volem agrair a tots els participants i als amfitrions danesos per fer possible aquesta experiència.

Butlletí

Subscriviu-vos al nostre butlletí per estar al dia amb les últimes novetats i informació!