Bioboost conclou el primer Biobooster de l’Acceleradora 

El projecte Bioboost ha assolit una nova fita en concloure amb èxit el primer Biobooster de l’Acceleradora, centrat en el desenvolupament de solucions innovadores per a la gestió de residus i la producció d’energia renovable. En el marc d’aquest Biobooster, conegut com Alcarràs Bioproductors, Bioboost ha identificat noves oportunitats per a maximitzar el seu impacte en el territori. 

Davant de la creixent dificultat per gestionar la quantitat de residus i els obstacles administratius cada vegada més restrictius, l’enfocament holístic de Bioboost ha permès identificar dificultats, necessitats i oportunitats amb una visió sistèmica del territori. 

Una de les propostes més destacades és l’ampliació del model de negoci per a la transformació del biogàs en combustible per a tractors. Mitjançant la instal·lació d’una “gasinera” a la planta, es busca maximitzar el rendiment dels digestors per obtenir biometà apte per als motors dels vehicles agrícoles. Aquesta iniciativa no només contribueix al negoci de distribució de combustibles renovables, sinó que també aborda la descarbonització de l’activitat agrícola i ofereix solucions als problemes associats amb l’acumulació de dejeccions ramaderes. 

A més, Bioboost planteja l’opció d’expandir-se cap al mercat de fertilitzants, oferint productes com la fracció líquida, rica en sulfat amònic per a la fertirrigació del camp, i la fracció sòlida per a la producció de bio-fertilitzants d’alta qualitat amb certificat ecològic. Aquest enfocament promou l’agricultura ecològica i regenerativa com a model de producció, contribuint a la captació de CO₂ i fomentant la innovació tecnològica en l’àmbit rural. 

En el projecte Alcarràs Bioproductors destaca la importància de la col·laboració de Bioboost per agilitzar tràmits administratius, legalització d’instal·lacions i sol·licitud de subvencions. Amb un equip consolidat i experimentat, aquest projecte demostra el potencial de la col·laboració entre diversos actors per promoure la innovació i la sostenibilitat en l’agricultura i la gestió de residus a les zones rurals. 

Butlletí

Subscriviu-vos al nostre butlletí per estar al dia amb les últimes novetats i informació!