Bioboost participa en el 3r Congrés BIT centrat en la gestió de l’aigua i la resiliència del paisatge  

El passat 20 i 21 de març, Bioboost va assistir al 3r Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia (BIT) que va tenir lloc a Vic, a la província de Barcelona. Aquesta trobada bianual, una cita imprescindible per a la comunitat dedicada a la recerca i desenvolupament de noves solucions basades en recursos biològics i renovables, va posar especial èmfasi en la gestió de l’aigua i la creació de paisatges resilients, en un context marcat per la pitjor sequera que ha patit Catalunya en les últimes quatre dècades. 

El congrés va oferir una àmplia gamma de presentacions i debats, cadascun explorant aspectes clau de la gestió de l’aigua. Es van tractar temes rellevants com la disponibilitat i l’administració de l’aigua, bones pràctiques en la seva gestió en el sector privat, així com la regeneració i la reutilització de l’aigua. Un dels punts més destacats va ser la utilització innovadora dels subproductes dels processos de tractament d’aigües per generar productes d’alt valor afegit, amb la perspectiva de transformar les plantes de tractament d’aigua en potencials bio-fàbriques. 

Un altre tema d’especial interès va ser els avenços en la regeneració i reutilització de l’aigua, tant en el sector privat com en el públic. A més, es van abordar les possibilitats derivades dels subproductes generats en els processos de tractament d’aigües, obertes a explorar noves oportunitats d’innovació i sostenibilitat. 

L’esdeveniment també va servir per posar en relleu les mesures proactives que s’estan implementant per garantir una gestió resilient de l’aigua. Tant actors clau del sector privat com de les agències públiques van compartir els avenços tecnològics en curs i les innovacions metodològiques per a un ús sostenible de l’aigua a la regió.  

El dinar de networking va brindar una excel·lent oportunitat per a tots els participants per compartir experiències i establir potencials vies de col·laboració, reforçant així el compromís de la comunitat amb la sostenibilitat i la gestió intel·ligent dels recursos hídrics. 

Butlletí

Subscriviu-vos al nostre butlletí per estar al dia amb les últimes novetats i informació!